e-Devlet Üzerinden Ücretsiz Maske Nasıl Alınır?

Bildiğiniz gibi Corona virüs(COVID-19) salgını nedeniyle ülkemizde ve doğal olarak dünyada pek çok önlem alındı. Son olarak ülkemizde artarak devam eden vakalardan dolayı 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması ilan edildi. Ayrıca bu tedbirlerle beraber büyük şehirler başta olmak üzere hemen hemen bütün şehirler araç giriş ve çıkışına kapatıldı. Son olarak Sağlık Bakanlığı ve diğer devlet kurumlarının almış olduğu kararlar neticesinde tüm vatandaşlara ücretsiz olarak maske dağıtılmaya başlandı. Maske dağıtımı online ortamda e-Devlet üzerinden sağlanmaya başlandı.

Ücretsiz maske imkanından kimler faydalanabiliyor?

20 yaş üstü ve 65 yaş altı kriterlerini sağlayan tüm vatandaşlar ücretsiz maske temininden faydalanabiliyor. Aynı hanede bulunduğu aile bireylerine maske temin etmek isteyenler de yine form üzerinde ilgili alanları doldurarak, ailesi için de maske temini talebinde bulunabiliyor. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kişi başı 1(bir) paket yani 5(beş) adet olmak üzere maske talebinde bulunabiliyor. Yani 4 kişilik bir ailenin maske temin hakkı 20 adet ile sınırlandırılmış durumda. e-Devlet üzerinden talep edilecek maskeler kargo aracılığı ile adresinize ücretsiz olarak teslim edilecek.

e-Devlet Maske Formu, Kişisel Bilgiler

Ücretsiz maske imkanından nasıl faydalanabiliriz?

Ücretsiz maske talep edebilmek için basvuru.turkiye.gov.tr adresine girip, başvuru formunu doldurmamız gerekiyor. Formda TC kimlik numarası ve ad soyad bilgilerinizi girmeniz bekleniyor. Eğer aile üyelerinizi de dahil etmek ve onların adına da maske talebinde bulunmak istiyorsanız, ad soyad girişinin altında bulunan “Aile Bireyi Ekle” butonuna tıklamanız gerekiyor. Her tıklamanızda bir aile üyesi için doldurmanız gereken bir alan açılacaktır. Aynı şekilde aile bireyleriniz için de TC kimlik no ve ad soyad bilgilerini doldurmanız gerekiyor.

e-Devlet ücretsiz maske temin sayfasına ulaşmak için; https://basvuru.turkiye.gov.tr/

e-Devlet Maske Formu, İletişim Bilgileri ve Onay

Tüm alanları eksiksiz doldurup, kontrol ettikten sonra güvenlik sorusunu cevaplayıp, “Maske Siparişi Ver” butonuna tıklayarak maske temin işleminizi tamamlayabilirsiniz. Bu aşamadan sonra maskeler formda belirttiğiniz iletişim adresinize teslim edilecektir. İlk etapta aşırı bir yoğunluk olacağından maskelerin elinize ulaşması en iyi ihtimalle birkaç gün sürecektir.

e-Devlet ücretsiz maske temin sayfasına ulaşmak için; https://basvuru.turkiye.gov.tr/

Maskelerin elinize ulaşabilmesi için adres bilgilerinizi doğru ve açık şekilde yazdığınızdan emin olmalısınız. Maskeler adresinize ücretsiz olarak teslim edilecektir. Maskeler için yada kargo için hiçbir ücret talep edilmeyecektir. Lütfen bunun için sizden ücret talep edenleri dikkate almayın.

Hamdi Çatal

Güncel teknolojilere meraklı, yazılım ve mühendislik alanlarında kariyerini sürdürmeyi hedefleyen bir mühendis adayıyım. Her zaman, her işi prensiplerine uygun şekilde gerçekleştirmeyi tercih eden, düzenli ve kararlı bir insanım. Yeniliklerden kaçmak yerine, güncel teknolojilere ayak uydurmaya çalışan bir meraklıyım.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir