Windows 7 Kurulumunda Tüm Sürümleri Gösterme

Windows 7 kurulumunda istediğiniz sürümü görüntüleyemiyor musunuz? Çözümü oldukça basit…

Güncelliğini yitirmiş olmasına rağmen birçok bilgisayar kullanıcısı, alışkanlıklar ve donanım yetersizliklerinden dolayı Windows 7 ile hayatına devam ediyor. Bunun yanı sıra Microsoft’ta 14 Ocak 2020 itibariyle Windows 7’den desteğini çekeceğini açıkladı. Bu tarihten itibaren Windows 7 kullanıcıları güvenlik güncellemelerini alamayacak.

Microsoft’un Windows 7 desteğinin bitişiyle alakalı detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Şunu kabul etmeliyiz ki Windows 7 günümüzde yavaş yavaş popülerliğini yitiriyor. Bu nedenle bazı Windows 7 sürümlerinin, özellikle Home Basic sürümü, ISO dosyalarını edinmek de oldukça zor hale geldi. Bu yazımda herhangi bir Windows 7 ISO dosyasından, Professional, Ultimate vs. olabilir, istediğiniz sürümü elde edip, nasıl kurabileceğinizden bahsedeceğim.

Başlamadan Önce

Başlamadan önce mutlaka sağlam bir Windows 7 ISO dosyası edinmelisiniz. Lütfen bu dosyayı güvenilir kaynaklardan edinmeye özen gösterin.

winisoutils – Windows ISO Disc Image Utilities

Uygulayacağımız işlem için “eicfg removal utility” aracına ihtiyacımız olacak. Aracı buradan indirebilirsiniz.

İşlemler

1- “eicfg removal utility” aracını indirdikten sonra arşivden çıkarın.

2- Arşivden çıkan dosyaların arasından “eicfg_remover.exe” dosyasını bulup, çalıştırın.

Windows 7 ISO dosyasını seçin

3- ISO dosyasını seçmeniz için bir pencere açılacak. Windows 7 ISO dosyasını seçin ve Aç butonuna tıklayın.

eicfg removed – işlem başarılı mesajı

4-Yukarıdaki gibi “ei.cfg removed” mesajını gördüğünüzde işleminiz tamamlanmış olacak. Tamam butonuna tıklayarak uyarıyı kapatın.

Windows 7 Sürümleri

Artık Windows 7 ISO dosyasını kullandığınızda tüm Windows 7 sürümlerini görüntüleyebilirsiniz. Dilerseniz bu işlemi manuel olarak da gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ISO dosyasını açıp, içindeki ei.cfg dosyasını silmek. Fakat kolay ve pratik yolu dururken manuel olarak uğraşmanın bir anlamı yok. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere…

Hamdi Çatal

Güncel teknolojilere meraklı, yazılım ve mühendislik alanlarında kariyerini sürdürmeyi hedefleyen bir mühendis adayıyım. Her zaman, her işi prensiplerine uygun şekilde gerçekleştirmeyi tercih eden, düzenli ve kararlı bir insanım. Yeniliklerden kaçmak yerine, güncel teknolojilere ayak uydurmaya çalışan bir meraklıyım.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir