Yazılım Konusunda Yararlandığım Kaynaklar

Bu yazımda yazılım konusunda yararlandığım bazı kaynaklardan bahsedeceğim. Kimi zaman öğrenmek için, kimi zaman bilgilerimi tazelemek için yazılı ve görsel çeşitli kaynaklardan faydalanıyorum. Son zamanlarda özellikle Laravel ve JavaScript konusunda faydalandığım Youtube kanallarıyla yazıma başlamak istiyorum.

Laravel

Laravel framework için “Coder’s Tape” isimli Youtube kanalından çok fazla faydalandım ve hala faydalanıyorum. Baştan sona, güzel bir anlatımla, uygulayarak öğrenmek için ideal bir kanal. Anlatımı gerçekten çok iyi ve anlaşılır. Anlatım dili İngilizce.

Youtube: Coder’s Tape

Oynatma Listeleri:

JavaScript

Bir süredir JavaScript ve React, Node.js gibi frameworkler için “Dev Ed” isimli bir Youtube kanalını takip ediyorum. Uygulamalı olarak ufak örnekler yapıyor. Özellikle yeni başlayanlar için mükemmel bir kaynak. JavaScript, React, Node.js, CSS gibi teknolojilerle alakalı birçok video bulabilmeniz mümkün. Anlatım dili İngilizce.

Youtube: Dev Ed

Tavsiye Videolar;

Github üzerinde de içerisinde dillerle ve teknolojilerle alakalı kaynakların listelendiği repolar bulunuyor. Bunlardan bazılarını da denk geldikçe bu listeye ekleyeceğim.

ASP.NET

Özellikle ASP.NET Core ile alakalı, çok güzel makaleler bulunduran bir site var, Code Maze. Bu teknolojilerle alakalı Best Pratice’lere çok güzel değinmişler. SOLID prensipleriyle alakalı da güzel makaleleri bulunuyor. Anlatım dili İngilizce.

Site: Code Maze

Tavsiye Makaleler;

ASP.NET haricinde C#, Docker, Angular, React, Vue.js gibi konular hakkında da güzel içerikler bulabilirsiniz.

Şimdilik aklımda bulunan ve aktif olarak kullandığım kaynaklar bunlar. Bu yazıyı zamanla, yeni kaynaklar keşfettikçe güncellemeye devam edeceğim. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere…

Hamdi Çatal

Güncel teknolojilere meraklı, yazılım ve mühendislik alanlarında kariyerini sürdürmeyi hedefleyen bir mühendis adayıyım. Her zaman, her işi prensiplerine uygun şekilde gerçekleştirmeyi tercih eden, düzenli ve kararlı bir insanım. Yeniliklerden kaçmak yerine, güncel teknolojilere ayak uydurmaya çalışan bir meraklıyım.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir