EaseUS Veri Kurtarma Yazılımı İncelemesi
Bu yazımda, EaseUS firmasının EaseUS Data Recovery Wizard isimli veri kurtarma yazılımından bahsedeceğim. İncelemeden ziyade, kapsamlı bir izlenim yazısı olacak. Basit senaryolarla uygulamanın verdiği sonuçları gözlemlemeye çalışacağız. İlk olarak ücretsiz sürümden aldığım izlenimlerimi aktarmaya çalışıp, daha sonra ücretli profesyonel sürümündeki özelliklerden, ayrıcalıklardan bahsedeceğim.
Öncelikle ücretsiz sürümde bizlere sunulan özelliklerden bahsetmek istiyorum. Uygulamayı yüklediğimizde bize ilk olark 500MB’lık bir dosya dosya kurtarma hakkı veriyor. Uygulama arayüzündeki Paylaş butonunu kullanarak uygulamayı sosyal medyada(Facebook, Twitter, Google+) paylaşırsanız, ek olarak 1.5GB’lık bir dosya kurtarma hakkı veriyor.
Uygulamayı çalıştırdığımızda bizi yukarıdaki ekran karşılıyor. Arayüz oldukça basit ve sade tasarlanmış. Bu aşamada veri kurtarma işlemi gerçekleştirmek istediğimiz diski seçmemiz gerekiyor. Ben bu incelemede veri kurtarma işlemini bir USB bellek üzerinde test edeceğim. Aynı şekilde harddisk, SSD ve diğer depolama aygıtlarında da kurtarma işlemi yapabilirsiniz. Disk seçimi yapıp, “Tara” butonuna tıklıyoruz.
Tara butonuna tıkladıktan sonra ilk olarak hızlı bir tarama gerçekleştirip, erişebildiği dosyaları bize listeliyor. Ben bu dosyaları teste başlamadan önce USB’ye atıp, silmiştim. İlk olarak bunlara sorunsuz ulaştım. Geri getirmek istediğiniz dosyaları seçip, “Kurtar” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Şimdi Derin Tarama’nın tamamlanmasını bekleyelim.
Derin Tarama tamamlandığında, sonuçlara uygulamanın sol tarafında, “Derin tarama sonuçları” sekmesinden ulaşabilirsiniz. Bu kısımda eğer üzerine herhangi bir veri yazılmamışsa, diskinize çok önceden yüklediğiniz dosyalara ulaşabilmeniz mümkün.
Aynı sekmede “Daha fazla kayıp dosya” kısmında ise diskinizde bulunan diğer dosyaları kategorize edilmiş bir biçimde görebilirsiniz. Bu ekrandaki görsel dosyalarının bir kısmını seçip “Kurtar” diyorum.
Bir önceki adımda kurtarmak istediğim dosyaları, sağ salim belirttiğim dizine aktardı. Bu görsellerin bir kısmı USB’yi biçimlendirmemden önce yüklediğim dosyalar. Daha öncede belirttiğim gibi eğer üzerine dosya yazılmamışsa, kaybolan dosyalarınızı kurtarabilmeniz oldukça mümkün.
Bu testlerin tamamını ücretsiz sürümde gerçekleştirdim. Peki profesyonel sürüm bizlere neler sunuyor? Şimdi bu sorunun cevabına gelelim…
Ücretsiz sürüm toplamda 2GB dosya kurtarma imkanı sunuyorken, profesyonel sürümde herhangi bir kısıtlama bulunmuyor, sınırsız boyutta kurtarma imkanı tanıyor.
Profesyonel sürümde, ücretsiz sürümün aksine ömür boyu güncelleme imkanı veriliyor. Yani uygulamanın yeni sürümü yayınlandığında, yeni özellikler eklendiğinde, profesyonel lisansa sahipseniz, bu yeniliklerden faydalanabiliyorsunuz.
Son olarak, eğer profesyonel sürüme sahipseniz, firmadan ömür boyu teknik destek alabiliyorsunuz. Profesyonel sürümler hakkında daha fazla bilgi almak için ürünün internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
EaseUS Data Recovery Wizard uygulamasının ücretsiz sürümünü buradan indirebilirsiniz.
EaseUS ana sayfasına gitmek için; https://www.easeus.com/