Remix OS Genel Kullanım Detayları ve İncelemesi

remix2

Daha önceki yazımda Remix OS PC sürümünün kurulumundan bahsetmiştim. Bu yazımda ise genel kullanım tecrübelerimi sizlere aktarmaya çalışacağım. Kurulum ile alakalı yazıma aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.

Remix OS’a genel olarak arayüz giydirilmiş Android sürümü demek yanlış olmaz herhalde. Zaten kullandığınızda sizde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

1

Remix OS’u açtığımızda bu şekilde bir masaüstü ekranı bizleri karşılıyor. Oldukça şık ve güzel tasarlanmış bir arayüz olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Şüphesiz seçilen duvar kağıdı ve ikonlarda bu görüntünün sağlanmasında büyük rol üstleniyor.

6

Tabiri caize oldukça sade ve kullanışlı bir Başlat menüsüyle karşılaşıyoruz. Bu kısımda ikonlar zaten Android kullandığımızı belli ediyor.

2

Benim en çok merak ettiğim kısımlardan bir tanesi de aslında tarayıcı performansıydı. Üzerinde kurulu olan standart AOSP tarayıcı oldukça performanslı çalışıyor. Açıkcası beni fazlasıyla memnun etmeyi başardı. Tabiki Play Store’da bulunan diğer tarayıcıları da yükleyip kullanabilirsiniz.

3

İlk açılışta dil seçiminde Türkçe’yi göremeyebilirsiniz. O aşamada İngilizce’yi seçip devam etmek mantıklı olacak. Daha sonra görev çubuğunda bulunan klavye simgesine tıklayıp, Android’lerden alışık olduğunuz Dil ve giriş ayarları menüsüne ulaşıp, Türkçe’yi işaretleyebilirsiniz. Şunu da söylemeliyim, Türkçe desteği konusunda ufak tefek eksiklikler, çeviri hataları mevcut. Yeni sürümleriyle beraber bu sorunların minimuma ineceğini tahmin ediyorum.

4

Wi-Fi ikonunda Windows 10’dan alışık olduğumuz ikonunun bir benzeri kullanılmış. Buradan da kolaylıkla kablosuz ağınıza bağlanıp, internette dolaşmaya başlayabilirsiniz.

5

Burada da yine Windows 10’dan alışık olduğumuz Notification yani Bildirim penceresi bulunuyor. Ekranın sağ alt köşesindeki simgeye tıklayarak bu pencereye ulaşabiliyoruz. Android’de cihazlarda alışık olduğumuz bildirim ekranı burada konumlandırılmış, mantıklı da bir seçim olmuş açıkçası.

7

En önemli noktalardan birisi de Ayarlar penceresi. Başlat menüsünden Ayarlar ikonuna tıklayarak ulaşabilirsiniz. Burada daha önce bahsettiğim dil hatalarını fazlasıyla görebilirsiniz. İngilizce mi, Türkçe mi bir an bende şaşırdım 🙂 Çok fazla detaya inmiyorum çünkü alışık olduğumuz Android ayarlar menüsünden farksız. (Görsel olarak benzemeyebilir ancak işlevsel olarak aynı)

8

Son olarak gözüme çarpan, hoşuma giden noktalardan bir tanesi de File Manager, yani Dosya Yöneticisi. Oldukça hoş ve kullanışlı bir dosya yöneticisi tasarlanmış. Sürükle bırak özellikleri vs. çalışıyor. Yabancılık çekmeyeceksiniz 🙂

Fazla uzatmadan elimden geldiğince göze çarpan noktalara değinmeye çalıştım. Deneyimledikçe, aklıma geldikçe yazıyı güncellemeye çalışacağım.

Remix OS kurulumunu SanDisk USB 3.0 belleğime yaptım. Belleğimle ilgili detayları merak ediyorsanız yapmış olduğum incelemeye buradan ulaşabilirsiniz. Bu bellekle oldukça rahat ettiğimi söylemeliyim. Kaliteli bir deneyim için hızlı bir USB bellek edinmenizi tavsiye ederim.

Unutmadan, Play Store varsayılan olarak kurulu gelmiyor. Elle kurmanız gerekiyor. Kurulumuyla alakalı önceki yazıma bir bölüm ekledim. Kurulumunu yaptıktan sonra zaten yabancılık çekmeyeceksiniz, birebir aynı uygulama. Dilediğiniz uygulamayı veya oyunu yükleyip keyfini çıkartabilirsiniz. Burda önemli nokta bazı uygulamaların klavye, mouse, gamepad desteği olmayabilir. Bu tamamen geliştiricilerle alakalı bir durum. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere…

Hamdi Çatal

Güncel teknolojilere meraklı, yazılım ve mühendislik alanlarında kariyerini sürdürmeyi hedefleyen bir mühendis adayıyım. Her zaman, her işi prensiplerine uygun şekilde gerçekleştirmeyi tercih eden, düzenli ve kararlı bir insanım. Yeniliklerden kaçmak yerine, güncel teknolojilere ayak uydurmaya çalışan bir meraklıyım.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir