Xiaomi Amazfit Pace Akıllı Saat İncelemesi
Bu yazımda yeni edinmiş olduğum, Amazfit Pace akıllı saatin incelemesini yapacağım. Özellikle Xiaomi takipçilerinin ilgisini çekecek ve merak edilen bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Lafı fazla uzatmadan incelememize geçelim.
Ürünün kutusu diğer Xiaomi ürünlerinden alışık olduğumuz gibi yine sade ve şık hazırlanmış. Kutu içeriğinde bizi USB kablosu, şarj standı ve şık bir kordonla beraber saatimiz karşılıyor. Bu parçalardan yazının ilerleyen bölümlerinde bahsedeceğim. Sizleri daha fazla meraklandırmadan saatimize göz atalım.
Her zamanki gibi Xiaomi yine kaliteden ödün vermemiş görünüyor. İlk bakışta bile ürün kaliteli bir hissiyat veriyor. Kordonu mat ve hafif bir malzemeden yapılmış. Onunda çok güzel bir hissiyatı var oldukça hafif, rahat bir yapısı bulunmakta. Benim tercih ettiğim model siyah kordonlu model. Ürünün birde kırmızı kordon seçeneği bulunuyor. Tabiki piyasada birçok özel kordon modeli de bulabilmek mümkün. Yazımın sonunda ilgili ürün linklerini de yer vereceğim. Ekran özelliklerinden yazımın devamında detaylıca bahsedeceğim için şimdi birde saatin arka kısmına göz atalım.
Saatin arka tarafında nabız sensörü ve şarj standına oturması(şarj olabilmesi) için bir manyetik bölüm bulunuyor. Kordonun arka kısmında kırmızı rengi kullanılmış ve bana sorarsanız oldukça şık görünüyor. Saatin yan tarafında da cihazı açıp, kapatmaya yarayan fiziksel bir tuş konumlandırılmış.
Fiziksel tuş yardımıyla cihazı açtığımızda görseldeki gibi bir saat bizi karşılıyor. Tabiki ilk açılışta bazı kurulum ve güncelleme aşamaları yapmanızı isteyecek. Bu aşamalara uygulama ekran görüntüleriyle beraber daha sonra değineceğim.
Saati çalıştırdığımızda hali hazırda yüklü olarak 20-25 kadar saat teması hazır vaziyette geliyor. Bu temaları saatin arayüzünden veya telefonunuzdaki uygulama arayüzünden değiştirebiliyorsunuz. Maalesef ki şuan kendi uygulamasında daha fazla tema seçeneği bulunmuyor. Fakat 3.parti sitelerden özel olarak yüklenebildiğini öğrendim. Deneme imkanım olursa onuda ayrıca paylaşırım.
Parmağımızı saatin ekranında yukarıdan aşağıya doğru kaydırdığımızda ayarlar ikonuna basarak cihazın ayarlar menüsüne erişebiliyoruz. Bu bölümde Connection, Common, Upload, WatchFace, Update, Device, Find My Phone, About, Report Error seçenekleri karşımıza çıkıyor.
Common seçeneği altında saat formatı, uçak modu, sessiz modu, titreşim, arka ışık parlaklığı, çift tıkla uyandırma, sağ-sol kol seçimi gibi genel ayarlar bulunuyor. Buradan bu ayarları dilediğimiz gibi ayarlayabiliyoruz.
Connection kısmında ise kablosuz ağ ve bluetooth cihaz bağlantılarını yapabiliyoruz. Kablosuz ağa bağlanmak istediğimizde bize ağ parolasını soruyor. Parolayı telefonumuzdaki uygulama aracılığıyla giriyoruz. Yine bu kısımdan bluetooth cihazlarla rahatlıkla eşleştirme yapabiliyoruz. Cihazın dahili hafızasından müzik oynatma gibi bir özelliği olduğu için kablosuz hoparlör, kulaklık gibi cihazlarla eşleşebillmesi gayet kullanışlı olmuş.
WatchFace seçeneği altında saat temalarını görebiliyor ve istediğimiz temayı saate uygulayabiliyoruz. Bu işlemin saatin kendisinden de yapılabiliyor olması çok iyi olmuş. Çoğu durumda mobil uygulamaya ihtiyaç kalmadan işimizi halledebiliyoruz.
Genel özellikleri
Saati beni memnun eden en güzel özelliklerinden bir tanesi de telefonunuza gelen bildirimleri gösterebilmesi oldu. Arayüz dili İngilizce olmasına rağmen Türkçe karekterleri sorunsuz bir şekilde gösteriyor.
Hoşuma giden bir diğer özelliği ise telefonunuzda dinlemekte olduğunu müziği veya izlediğiniz videoyu kontrol edebiliyor olmanız. Özellikle müzik dinlerken telefonunuz cebinizde iken rahatlıkla müziği durdurabilir, değiştirebilir veya sesini kısıp/açabilirsiniz. Şunuda belirtmek istiyorm, durdurma ve değiştirme tuşları rahatlıkla kullanılabiliyor fakat ses kontrolü biraz yavaş çalışıyor. Sabırlı olmanızda fayda var. Yada alternatif olarak kulaklığınızın ses tuşlarını kullanabilirsiniz. Bu kontrol özelliği Spotify ve Youtube uygulamaları ile de başarılı olarak çalışıyor. Kontrol ekranına ana ekrandayken parmağınızı aşağıdan yukarıya sürükleyerek ulaşabilirsiniz. Bu kısımda aynı zamanda daha önce alınan bildirimlerde listeleniyor.
Saatin güneş ışığı altındaki performansı beni fazlasıyla memnun etti. Ekranda nasıl bir teknoloji kullanılmış bilmiyorum ama gün ışığı altında iç mekandan daha net ve parlak bir görüntü sunuyor.
Cihazı şarj etmek için, USB kablosunu kutudan çıkan şarj standına bağlayıp, saati görseldeki gibi oturtuyorsunuz. Güzel bir yöntem ancak her ihtimale karşı bu parçayı kaybetmemek için dikkat etmek gerekiyor.
Diğer özellikleri
Cihazın adım takibi, uyku takibi, nabız ölçümü gibi özellikleri de mevcut. Spor aktivitelerinin takibi içinde kullanılabiliyor. Bu özellikler diğer bileklikler ve saatlerde de sabit olarak bulunduğu için çok fazla detaya girmiyorum. Bu özellikleri çok fazla kullanmadığım için yorum yapmaktan kaçınıyorum. Belki ilerleyen zamanlarda, deneyimledikçe bu kısmı güncelleyebilirim.
Şimdi birazda donanım özelliklerine göz atalım…
Ekran ve dokunmatik özellikleri
Cihazda standart bir ekran kullanılmış. Pahalı alternatiflerinde olduğu gibi AMOLED/OLED ekran kullanılmasını bekleyemezdik zaten. Ekran çizilmeye karşı Gorilla Glass teknolojisi ile güçlendirilmiş. (Tabi kimse bize çizilmeyeceğinin garantisini vermiyor) Ek olarak, ekran always-on özelliğine de sahip.
Ekranın dokunmatik hassasiyeti telefon ekranı kadar olmasada iyi denebilir. Yapacağımız işlerin basitliğini düşünürsek fazla dert edileceğini sanmıyorum.
Diğer teknik özellikleri
Bluetooth 4.0 ve üzeri cihazlarla çalışabiliyor.
IP67 sertifikası ile suya ve toza karşı dayanıklılığı belgelendirilmiş.
4GB dahili hafızası ve 512MB RAM’i bulunuyor.
GPS ve Glonass desteği mevcut.
3 saat gibi bir sürede şarj oluyor.
Aktif kullanım şarjı 4-5 gün kadar gidiyor.
Sonuç olarak…
Kişisel düşüncelerimden bahsedecek olursam, ben saatin hemen her özelliğinden memnun kaldım. Özellikle fiyatını düşündüğümde pahalı rakipleriyle karşılaştırma gereksinimi bile duymuyorum. Fiyatını kesinlikle olumlu bir yön olarak kabul ediyorum. Belki ekranı ve dokunmatiği biraz daha iyi olabilirdi ama çok şikayet edilecek bir tarafı da yok.
Olumsuz bulduğum en önemli nokta ise firmanın Android Wear altyapısını kullanmamış olması. Bunun yerine kendileri bir altyapı ve arayüz hazırlamış. Bu nedenle çok fazla uygulama alternatifi bulunmuyor.
Diğer bir olumsuz tarafı ise mobil uygulaması. Mobil uygulaması oldukça basit ve yetersiz. Zamanla güncellenecektir diye düşünüyorum ama şuanki görüşüm bu şekilde. Uygulamadan ekran görüntülerini yazının ikinci sayfasında görebilirsiniz.
Saati ben Gearbest üzerinden edindim. Şuan piyasada 100 dolar civarında satılıyor. Gearbest üzerinden bu fiyatlara temin edebilirsiniz.
Daha öncede söylediğim gibi saat için çeşitli kordon seçenekleri de bulunuyor. Bunları da yine Gearbest üzerinden edinebilirsiniz.
Metal kordon seviyorsanız bu ürünü kesinlikle tavsiye ederim. Ben satın aldım, fiyatına göre gerçekten güzel bir ürün. Kordonun fotoğraflarını da ekleyim…
- Silikon kordon seçeneği için tıklayın…
- Diğer bir silikon kordon seçeneği için tıklayın…
- Diğer aksesuar seçeneklerine de buradan ulaşabilirsiniz…
Amazfit Watch uygulamasının görüntülerini görmek için diğer sayfaya ilerleyebilirsiniz…
Güzel bir inceleme olmuş. Merak ettim hala kullanıyormusun :=)
Teşekkür ederim. Evet, hala kullanıyorum 🙂
Merhaba,
İlgili modelden bugün aldım huawei mate 10 pro android 9 cihazıma eşleştirme aşamasında ”saatinize bağlanamıyor” uyarısı alıyorum. Desteğinizi bekliyorum
Merhaba. Telefonunuzda hangi uygulama yüklü saat için? Aşağıdan Amazfit uygulamasını yükleyip, öyle bağlamayı deneyebilir misiniz?
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.huami.watch.hmwatchmanager&hl=tr
Merhaba,
Cihazı bugün aldım, android 9 cihazıma eşleştirme sorunu yaşıyorum. Sorunun çözümü hakkında yardımınızı rica ederim.
Merhaba. Ne gibi bir problem yaşıyorsunuz tam olarak?